Πανηγύρια & Πεζοπορία

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Τα παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών μας:

τον Ιούνιο 
του Αγ. Πνεύματος στο Περιβόλι


τον  Ιούλιο
20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία στο Κροκύλειο
26 Ιουλίου, της Αγίας Παρασκευής στο Κουπάκι
26 και 27 Ιουλίου, του Αγ. Παντελεήμονα στην Πενταγιού   

τον Αύγουστο 
15 Αυγούστου, της Παναγίας, στο Αλποχώρι, στο Διχώρι, στην Κερασιά και στον Κόκκινο
23 Αυγούστου, Κοιμήσεως της Παναγίας στο Ζοριάνο, στο Κριάτσι και στο Τρίστενο
29 Αυγούστου, του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στην Αρτοτίνα 

Πολλά χωριά που είχαν τη θρησκευτκή εορτή εκτός καλοκαιριού σταματήσαν τα πανηγύρια τους ή τα μεταφέραν τον Δεκαπενταύγουστου.ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει πεζοπορία στο διεθνές μονοπάτι Ε4, Αρτοτίνα - Διχώρι, αλλά και στα μονοπάτια πολλών χωριών τα οποία οι τοπικοί Σύλλογοι, τα συντηρούν ή και τα έχουν σημάνει όπως του Κουπακίου. Πολλά από τα μονοπάτια που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, εντάχθηκαν στη μελέτη ενός δικτύου που επιχείρησε η Ομοσπονδία να διαμορφώσει.
 Διαβάστε την μελέτη δικτύου μονοπατιών & πεζοπορικών διαδρομών στη γεωγραφική περιοχή του πρώην Δήμου Βαρδουσίων, που εκπόνησε το 2002 η Ομοσπονδία Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας και επιδιώκει εκ νέου σήμερα να υλοποιήσει. Περιλαμβάνει 12 μαγευτικές διαδρομές που διατρέχουν τα χωριά της ορεινής Δωρίδας. 

Για διαδρομές με 4x4 και μηχανές μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το καταφύγιο Παναγιάς στο Κροκύλειο και την Ι.Μ. Προδρόμου, στην Αρτοτίνα, όπου μόνασε ο Α. Διάκος.
Για διαμονή με φαγητό μπορείτε να μείνετε στον ξενώνα-ταβέρνα του Κροκυλείου (τηλ. 2266041500) που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, ή στον αντίστοιχο "Εν Πενταγιοις 1862" (τηλ. 6977413714) που βρίσκεται στην πλατεία της Πενταγιού. Δυνατότητα διαμονής αλλά και φαγητό υπάρχει επιπλέον στην Αρτοτίνα και στο Διχώρι ή και σε άλλα χωριά ανάλογα την εποχή.
ενημερωτική πινακίδα στο Διχώρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου