Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Απόφαση για μείωση του πλυθησμού των αγριογούρουνων

Ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου

 

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, χαιρετίζει την υπογραφή της απόφασης 165390/590 (ΦΕΚ 1128/Β/28-3-2018), του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Φάμελλου, για την εκτατική και ημισταυλισμένη χοιροτροφία.

Όπως αναφέρει στη ανακοίνωσή της, ο αρμόδιος υπουργός, με την υπογραφή της απόφασης, λαμβάνοντας υπόψη, τόσο τις προτάσεις της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, όσο και τις προτάσεις των Δασικών Υπηρεσιών, προχώρησε σε ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου, απαγορεύοντας την ελεύθερη βόσκηση, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, την αποφασιστικότητά του για τη ριζική επίλυση θεμάτων.


Η απόφαση αυτή, δίνει τρείς μήνες περιθώριο, σε όσους ασκούν εκτατική και ημισταυλισμένη χοιροτροφία, να την περιορίσουν εντός των σταυλικών κ.λπ. περιφραγμένων εγκαταστάσεών τους, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018. Η ΚΣΕ τονίζει ότι η πρακτική αυτή, όπως εφαρμόστηκε (ΦΕΚ Β΄ 2120/2013) τα προηγούμενα 10-15 χρόνια, μόνο προβλήματα δημιούργησε στην ελληνική ύπαιθρο, με την επακόλουθη αύξηση του πληθυσμού του αγριόχοιρου, από την αναπαραγωγή και διασταύρωση των ήμερων και άγριων χοίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.