Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Άξιος διοργανωτής του 17ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας ο Κονιάκος


Το 17ο Αναπτυξιακό-Πολιτιστικό Συνέδριο Ομοσπονδίας Συλλόγων Βορειοδυτικής Δωρίδας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 5 Αυγούστου στον Κονιάκο Δωρίδας. Το συνέδριο αυτό ήταν το πρώτο που ανέλαβε να διοργανώσει σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, η Αδελφότητα Κονιακιωτών Δωρίδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο. Παρόλο που ο Κονιάκος δεν διέθετε κάποιον μεγάλο κλειστό χώρο,  επιλέχθηκε η εναλλακτική λύση του ανοιχτού χώρου και συγκεκριμένα στην πλατεία του χωριού. Η ιδέα αποδείχθηκε τελικώς ιδιαίτερα επιτυχημένη για μία ζεστή ημέρα, μιας και ο κόσμος απόλαυσε την δροσιά του μεγάλου πλατάνου που "σκέπασε" όλους τους συνέδρους.



Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο κ. Γεώργιος Ι. Μπαλατσούρας και ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ. Νικόλαος Ι. Μάρκος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κονιάκου κ. Δημήτριος Χ. Χολέβας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας κ. Ιωάννης Τρίγκας, το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού Ναυτιλίας και Αντιπρόεδρος Δωρικής Αδελφότητας κ. Μιχάλης Δρίτσας, ο πρώην Γενικός Διευθυντής ΕΟΤ, Πολιτικός Μηχανικός κ. Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης και ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης.
 
Kων/νος Κατσιγιάννης, Πρώην Γενικός Δ/ντης ΕΟΤ
Γιώργος Καπεντζώνης, Δήμαρχος Δωρίδας
Γιάννης Τρίγκας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Β.Δ. Δωρίδας
 
Η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές και χρήσιμες παρεμβάσεις. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με απαντήσεις των ομιλητών σε ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συνέδρων. 

Παρώντες επίσης στο συνέδριο ήτανε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Φωκίδας κ. Η. Κωστοπαναγιώτου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δωρίδας κ. Δ. Παπακωσταντίνου, κ. Κ. Παλασκώνης και κ. Α. Ευσταθίου, ο πολιτευτής Φωκίδας Ν.Δ. κ. Κ. Χαλιορής, ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Μπαλατσούρας Ιωάννης, πολλοί πρόεδροι Συλλόγων και Κοινοτήτων των 18 χωριών της Β/Δ Δωρίδας αλλά και γειτονικών καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων, επιχειρήσεων κλπ.



Η φιλοξενία του Κονιάκου προέβλεψε και φαγητό δημιουργώντας μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα για τους συνέδρους κάτω από τον πλάτανο, οι οποίοι μάλιστα σαν μια παρέα τραγούδησαν όμορφα δημοτικά τραγούδια. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κονιάκου φρόντισε επίσης να προσφέρει στο τέλος γλυκά στους συνέδρους οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 18ο Συνέδριο που θα γίνει σε δύο χρόνια σε κάποιο από τα χωριά της Ομοσπονδίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.