Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Όταν η νεολαία παίρνει… τα βουνά !

 Της Έφης Κάπα

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι νέοι που αφήνουν πίσω την ασφυκτική πίεση της πόλης και επιστρέφουν στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής τους κάνοντας μια καινούρια αρχή!


Και πολλοί τα καταφέρνουν εξαιρετικά! Τρανό παράδειγμα η συντοπίτισσά μας, πλέον, Μαρίνα Κουτσοπούλου. Στα 27 της μόλις χρόνια, η Μαρίνα αποφάσισε ότι η μεγάλη αγάπη της για το χωριό είναι και μια ευκαιρία ζωής!


Αφήνοντας πίσω την Αθήνα για τα «μάτια» του χωριού της, Διχώρι Δωρίδος (Κωστάριτσα), η Μαρίνα ανέλαβε τα ηνία στο "Μαγαζί του Χωριού" και μέσα σ’ ένα μόλις χρόνο κατάφερε με πείσμα και μεράκι να το αναδείξει σε ένα διαμάντι της περιοχής!

Όπως η ίδια άλλωστε πιστεύει, η ζωή στο χωριό για τους νέους είναι εύκολη αρκεί να έχουν όρεξη και πάθος για να το βελτιώσουν, να το αναδείξουν και έτσι να προσφέρουν στον τόπο καταγωγής τους.



Και στην κορφή… ψητό!


Με θέα την ψ­ηλότερη κορυφή των Βαρδουσίων, την πραγματικά υπέροχη κεντρική πλατεία του Διχωρίου – μια πλατεία που όμοιά της δύσκολα βρίσκεις αλλού στην ορεινή Ελλάδα - «στολίζει» το Μαγαζί Του Χωριού!

Εκεί θα βρείτε καθημερινά την Μαρίνα να σερβίρει, εκτός από θετική ενέργεια και διάθεση, μοναδικές τοπικές νοστιμιές και μεζέδες για κρασί & τσίπουρο αλλά και πλούσιες αυθεντικές ρουμελιώτικες γεύσεις όπως κοντοσούβλια, κοκορέτσια, τρυφερά παϊδάκια και παραδοσιακά ψητά (αρνί & προβατίνα).

Κι επειδή μετά από ένα καλό φαΐ πάντα θες το γλυκό σου, προτείνουμε ανεπιφύλακτα τις «σπεσιαλιτέ» του μαγαζιού: τα θεσπέσια χειροποίητα γλυκά, με μεγάλους «πρωταγωνιστές» τα παραδοσιακά σιροπιαστά ταψιού - βλέπετε η Μαρίνα συνεχίζει με επιτυχία την οικογενειακή παράδοση του ζαχαροπλάστη παππού της.

Και φυσικά, τι καλύτερος τρόπος να κλείσεις τη μέρα σου από ένα απολαυστικό καφεδάκι με θέα το καταπράσινο δασικό τοπίο - ελληνικός για τους μερακλήδες αλλά και όλες οι μοντέρνες εκδοχές για τους νέους κάθε ηλικίας που δεν θέλουν να αποχωριστούν το εσπρεσάκι τους στο χωριό!

"Το Μαγαζί του Χωριού"
Διχώρι (Κωστάριτσα), Δωρίδα
Τηλ. 6978 762191


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.