Κυριακή 7 Μαΐου 2017

NUCHOMVROS: ένα μικρό χωριό σε μια ... ψηλή παραγωγή

Μικρού μήκους ντοκυμαντέρ, για το Ψηλό Χωριό (Νούτσομβρο) Φωκίδας

 


Με μία μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 7:00μ.μ στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Σίνα και Δαφνομήλη στο Κωλονάκι), ο Σύλλογος Υψηλοχωριτών γιόρτασε τα 70 χρόνια του προβάλλοντας για πρώτη φορά σε κοινό, το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο "ΝΟΥΤΣΟΜΒΡΟΣ - Το Ψηλό Χωριό μέσα στους αιώνες". Στην σελίδα facebook που δημιουργήθηκε για την προβολή της ταινίας διαβάζαμε τότε:

"12 μήνες μετά το πρώτο πλάνο στα γυρίσματα, το ταξίδι αυτό τελείωσε συγκινητικά σήμερα με πανω από 300 άτομα στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Ρουμελιωτών στο Κολωνάκι. Αρχίζει όμως ενα άλλο και σημαντικότερο. Αυτό το φιλμάκι θα μείνει στον χρόνο για να θυμίζει αλλά και να διδάσκει σε όλους μας, Ψηλοχωρίτες και μη, τις αξίες της φυσικής ομορφιάς, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης που είναι ορατά σε αυτό το σημείο της Ρούμελης ακόμα κι από τον συννεφιασμένο ουρανό του Ψηλού χωριού. Του Νούτσομβρου. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους, από καρδιάς."

Ο Νούτσομβρος (η παλιά του ονομασία του Ψηλού Χωριού) βρίσκεται χτισμένος στους πρόποδες των Βαρδουσίων, σε υψόμετρο 1200μ. Το ντοκιμαντέρ που καταγράφει ιστορία, λαογραφία, θρύλους και φυσικές ομορφιές του Ψηλού Χωριού, αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πράγματα που μπορούν να δημιουργήσουν τα χωριά μας με μόνα εφόδια την συνεργασία, την φαντασία και την αγάπη για τον τόπο. Πρόσφατα, οι δημιουργοί Ηλίας Μπένος και το Νίκος Νικόπουλος, ανέβασαν την ταινία στο youtube και μας παροτρύνουν να βάλουμε ένα ποτό και να την απολαύσουμε. Την αφήγηση κάνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Μητρόπουλος:




Σκηνοθεσία: Ηλίας Μπένος, Μουσική επιμέλεια-Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νίκος Νικόπουλος, Αφήγηση: Χρήστος Μητρόπουλος, Μακιγιάζ: Έφη Παϊζάνη, Μοντάζ/VFX/παραγωγή: Rainbrain productions copyrights 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.