Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Στο Μαξίμου ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης για τα αντισταθμιστικά των νερών Μόρνου

Νέα συνάντηση στο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και στελέχη του Υπουργείου του, είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Δωρίδος με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη για το θέμα των αντισταθμιστικών του Μόρνου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων αναφέρθηκαν οι επιπτώσεις από την κατασκευή της τεχνητής λίμνης του Μόρνου και την καταβολή αντισταθμιστικού τιμήματος από το φορέα διαχείρισης υδάτων.

Η σύσκεψη ήταν συνέχεια προηγούμενης ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης και ο π. Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος με τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτριο Τζανακόπουλο, για την καταβολή αντισταθμιστικού τιμήματος προς άρση των επιπτώσεων από την κατασκευή της τεχνητής λίμνης του Μόρνου.

Ειδικότερα στη δεύτερη αυτή συνάντηση με τη Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού η συζήτηση είχε ως αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών, προς το σκοπό ένταξης της νομοθετικής ρύθμισης που είχε επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών, στο υπάρχον νομοσχέδιο του ή σε άλλο συναρμόδιου Υπουργείου.

Συζητήθηκαν επίσης όλες οι πτυχές του θέματος, τεχνικές, περιβαλλοντικές, νομικές, οικονομικές, καθώς και οι τρόποι για την καταβολή του αντισταθμιστικού τιμήματος και η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού ανέλαβε τον συντονισμό ενημέρωσης των συναρμόδιων Υπουργών για την ένταξη της νομοθετικής ρύθμισης.

Το Δήμο Δωρίδος εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Παπακωνσταντίνου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος.

Υπενθυμίζουμε εδώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έλκει την καταγωγή του από την Δωρίδα, στην οποία βρέθηκε και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όπως αποκλειστικά είχε γράψει το DORIDA News και όπως δήλωσε γνωρίζει το δίκαιο του θέματος των αντισταθμιστικών και θα στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος.


Άλλες σχετικές δημοσιεύσεις:

Για τα αντισταθμιστικά οφέλη από την κατασκευή του ταμιευτήρα Μόρνου 
Για τα αντισταθμιστικά... ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ
Η διαβούλευση για το κόστος υπηρεσιών ύδατος
Κουρουμπλής: Aντισταθμιστικό όφελος προς Ναυπακτία και Δωρίδα από ΕΥΔΑΠ
Ερώτηση στη βουλή για τα αντισταθμιστικά οφέλη της ΕΥΔΑΠ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.