Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Η Γιορτή του μοσχαριού στο Αλποχώρι


Την Κυριακή 04/06/2017 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία του χωριού μας, σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε μαζί και να σας κεράσουμε το παραδοσιακό πιά, σουβλιστό μοσχάρι. Η προετοιμασία ξεκινά το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας που σουβλίζουμε το μοσχάρι, το "χτίζουμε" στον πηλό και το αφήνουμε στην φωτιά για 15 περίπου ώρες φροντίζοντας, καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας την διατήρηση του πηλού.

Έτσι επιτυγχάνουμε το μοσχάρι να ψηθεί σαν να ήταν σε στάμνα, στα δικά του υγρά, παραμένοντας εξαιρετικά νόστιμο και τρυφερό. Η όλη διαδικασία της προετοιμασίας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αξίζει να την δεί κάποιος.

Την γιορτή μας θα πλαισιώσει παραδοσιακή μουσική, και περίσσιο κέφι!

Οπλιστείτε με καλή διάθεση και ελάτε να φάμε, να πιούμε και να χορέψουμε!



Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΠΟΧΩΡΙΤΩΝ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.