Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Άγγιξε τους πιστούς η εκδήλωση ενίσχυσης Ι.Μ. Βαρνάκοβας

Στο γνωστό νεοκλασικό κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Αθήνας πραγματοποιήθηκε προχθές, Κυριακή 2 Απριλίου μία εκδήλωση στήριξης της Ι.Μ. Βαρνάκοβας που πλήγηκε στην καταστροφική πυρκαγιά της 29ης Ιανουαρίου 2017. Την διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν η Ένωση Γυναικών Φωκίδας και ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών & Αγωνιστών Στερεάς Ελλάδας.



Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος των διοργανωτών Συλλόγων Λαμπρινή Κουφάκη ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Δελφών Αθ.Παναγιωτόπουλος και ο π. Αντιδήμαρχος Δωρίδας  Κώστας Αντωνόπουλος.
Ακολούθησαν δύο ομιλίες για την προσφορά του Μοναστηριού και την ιστορία του από τον δικηγόρο Παναγιώτη Κουφάκη και τον Λέκτωρα της Βυζαντινής & Μεταβυζαντινής. Αρχαιολογίας και Τέχνης στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα του Ε.Κ.Π. Αθήνας, Γεώργιο Πάλλη.


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που άγγιξε όλους τους παρεβρισκόμενους πιστούς, συγκεντρώθηκαν χρήματα που θα διατεθούν στο έργο της αναστήλωσης της Ι.Μ. Βαρνάκοβας. Η εκδήλωση έκλεισε εντυπωσιακά με τους ψαλμούς της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Χορωδίας του Μιχάλη Μακρή να κατακλύζουν την πολυτελή και μεγάλη αίθουσα της εκδήλωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.