Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Πανδωρικό Καλοκαιρινό Πρωτάθλημα Μπάσκετ 2016

Δεκαεννέα χρόνια μετά την τελευταία προσπάθεια για τη διεξαγωγή καλοκαιρινού Πανδωρικού πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών, που τα καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν να διεξαχθούν οι τότε αγώνες του Final Four, ο «Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ» και ο «Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου Δωρίδος» υπό την αιγίδα του Δήμου Δωρίδος και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δημάρχου, αλλά και με την έγκριση της ΕΣΚΑΒΔΕ, διοργανώνουν Πανδωρικό πρωτάθλημα μπάσκετ (5 x 5) ανδρών με ελεύθερη συμμετοχή από 4 έως 21 Αυγούστου.

Ανάλογα με τις συμμετοχές που θα υπάρξουν φιλοδοξεί να καλύψει σχεδόν ολόκληρο τον Δήμο Δωρίδος και να αποτελέσει ένα αθλητικό γεγονός αναφοράς για την περιοχή μας που θα διοργανώνεται κάθε χρόνο με διαφορετικό τόπο διεξαγωγής του Final Four, ώστε τα γήπεδα μπάσκετ του Δήμου μας να εξωραϊστούν να πάψουν να έχουν την εικόνα εγκαταλελειμμένων χώρων και να φιλοξενήσουν ξανά αθλητικούς αγώνες επιπέδου.

Όραμά των διοργανωτών είναι η διοργάνωση πανδωρικών καλοκαιρινών αθλητικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα του Δήμου Δωρίδας σε όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα (φέτος επίσης θα διεξαχθεί πανδωρικό καλοκαιρινό πρωτάθλημα πινγκ – πονγκ).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ που υπάρχουν στα χωριά του Δήμου, πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και κατά προτίμηση διαθέτουν ηλεκτροφωτισμό, ενώ οι ομάδες (που υποχρεωτικά θα συγκροτούνται από κάποιο τοπικό φορέα – νομικό πρόσωπο), θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και κάθε όμιλος θα έχει από 3 έως 5 το πολύ ομάδες.

Ήδη, ένας όμιλος αποφασίστηκε να διεξαχθεί στο γήπεδο Ζοριάνου με ευθύνη του συλλόγου Ζοριανιτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», ένας όμιλος μάλλον στην Ερατεινή με ευθύνη του συλλόγου «Α.Σ. ΔΩΡΙΔΑΣ» και ένας ή δύο όμιλοι στο γήπεδο Τρικόρφου, όπου θα διεξαχθεί φέτος και το final four της διοργάνωσης.

Για να γίνει δεκτή κάποια ομάδα στους αγώνες θα πρέπει να υποβάλει πλήρως συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο δήλωσης συμμετοχής, όπου θα αναφέρεται ο φορέας που την συγκροτεί, το άτομο που θα είναι υπεύθυνο για τις επιμέρους συνεννοήσεις και επαφές, τα πλήρη στοιχεία 15 το πολύ αθλητών, εκ των οποίων σε κάθε αγώνα θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα 12 το πολύ, οι ημέρες και ώρες που οι ομάδες επιθυμούν να αγωνίζονται και υποχρεωτικά το όνομα ενός διαιτητή για να διευθύνει αγώνες άλλων ομάδων που σε περίπτωση μη δήλωσής του ή μη εμφάνισής του στο γήπεδο όταν θα έχει οριστεί να διαιτητεύσει, συνεπάγεται την αποβολή της ομάδας από την οποία προέρχεται από το πρωτάθλημα.

Επίσης, θα καταβάλλεται ταυτόχρονα με την δήλωση συμμετοχής και ποσό 50 ευρώ που θα χρησιμοποιείται από τους διοργανωτές κάθε ομίλου για την κάλυψη των πάσης φύσεως εξόδων των αγώνων (γραμματείας, διαιτητών, αγοράς εξοπλισμού γραμματείας), για τους οποίους θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Κ.

Οι διοργανωτές των κατά τόπους ομίλων θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων στο γήπεδό τους και την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης των ομάδων με τις υποχρεώσεις τους ή δημιουργούς επεισοδίων, ενώ δεν θα γίνουν δεκτοί αθλητές που δεν θα έχουν αναγραφεί τα πλήρη στοιχεία τους στις δηλώσεις συμμετοχής, οι οποίες δεν μπορούν να τροποποιηθούν με έγγραφο διαγραφής μετά την 2.8.2016, οπότε και θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν και οι επιμέρους όμιλοι.

Δηλώσεις συμμετοχής με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου που είναι διαθέσιμο και μέσω διαδικτύου, μπορεί να υποβάλλονται έως και την Δευτέρα, 1η Αυγούστου 2016.

Για κάθε ομάδα είναι υποχρεωτική η εμφάνιση με πλήρη ομοιόμορφη στολή (φανέλα, σορτς) τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα στο γήπεδο. Θα χορηγηθεί και έντυπο με τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής και θα πραγματοποιηθούν και επιμέρους ενημερωτικές συγκεντρώσεις (στην Αθήνα την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016, και στο Ευπάλιο το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016, οι 2 πρώτες), ενώ θα γίνει και ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο Ευπαλίου την 2.8.2016, την δε γενική εποπτεία της διοργάνωσης θα έχει τριμελής οργανωτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Κώστα Κατσιλιέρη, Αντώνη Βίτσα και Νίκο Κατσαρό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Κώστα Κατσιλιέρη, τηλέφωνο 210/38.39.312 και 6972/827654, e-mail katsilieris@hotmail.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.