Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Κάλπες για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 2009, η ΝΔ θα εκλέξει πρόεδρο με απευθείας ψηφοφορία από τα μέλη και τους φίλους της. Στην εσωκομματική αυτή διαδικασία που θα αναδείξει τον 9ο κατά σειρά πρόεδρο στην 41χρονη ιστορία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι, ενώ δικαίωμα ψήφου έχει κάθε Έλληνας πολίτης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή κάθε πολίτης που έχει δικαίωμα ψήφου με βάση το νόμο.
Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή στις 22 Νοεμβρίου σε εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Στη Δωρίδα κάλπες θα στηθούν στα ΚΕΠ Κροκυλείου, Λιδωρικίου, Ευπαλίου και Ερατεινής

 

Σύμφωνα με τους όρους που έχει θέσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ο ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα την ημέρα των εκλογών, αρκεί, εκτός του να είναι εγγεγραμμένος τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, να πληροί τρεις ακόμα προϋποθέσεις: 

  • Να υπογράψει σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές καθώς και τις πολιτικές θέσεις της ΝΔ και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις του κόμματος. 
  • Να επιδείξει επίσημο αποδεικτικό δημόσιο έγγραφο, όπως αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, για την ταυτοπροσωπία. 
  • Και τέλος, να καταβάλει αντίτιμο ύψους τριών (3) ευρώ για τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία. 
Αν στις 22 Νοεμβρίου το εκλογικό αποτέλεσμα δεν δώσει την απόλυτη πλειοψηφία του 50% συν μία ψήφο σε έναν εκ των Άδωνι Γεωργιάδη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα, τότε με βάση το καταστατικό της ΝΔ προβλέπεται δεύτερος γύρος με τη συμμετοχή των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων, ο οποίος θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή στις 29 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση δεύτερου γύρου δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι εκ των ψηφοφόρων έχουν ψηφίσει στον πρώτο γύρο και δεν θα καταβάλλουν κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.