Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου 1-09-2015



Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως κάθε δεύτερο χρόνο, η Ομοσπονδία Συλλόγων Β.Δ. Δωρίδας, πραγματοποίησε στις 8 Αυγούστου το 16ο Αναπτυξιακό και Πολιτιστικό της Συνέδριο που φέτος πραγματοποιήθηκε στον Ζωριάνο με μεγάλη επιτυχία. Κατά την διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκαν οι παρακάτω εισηγήσεις:

1. Ορεινή Δωρίδα: Προοπτικές ανάπτυξης μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 με εισηγητή το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού τον κ. Δρίτσα Μιχάλη,

2. Προγράμματα Τοπικής Ανάπτυξης στη Νέα Προγραμματική Περίοδο με εισηγητή τον γενικό Διευθυντή της «Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.» κ. Μιχαλόπουλο Χαράλαμπο και

3. Λίμνη Μόρνου: Νέα δεδομένα – νέες προοπτικές με εισηγητή τον Δήμαρχο Δωρίδας κ. Καπεντζώνη Γιώργο.


Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησαν τοποθετήσεις των συνέδρων, συζήτηση με τους εισηγητές και η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:


ΨΗΦΙΣΜΑ 

Σήμερα στον όμορφο Ζωριάνο συναντηθήκαμε, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και των κοινοτήτων των 18 χωριών της Β/Δ Δωρίδας και έπειτα από διάσκεψη, αποφασίσαμε να εμμείνουμε στην ολοκλήρωση των αποφάσεων των προηγουμένων και του παρόντος συνεδρίου και ζητούμε από την πολιτεία την συνδρομή της για υλοποίηση των προτάσεών μας και την ένταξη της περιοχής Δωρίδας σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Προτείνουμε δε:

· Την πόλη των Δελφών ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

· Να παραμείνει μόνιμα ανοιχτό το πρόγραμμα Νέων Αγροτών

· Δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού της Ομοσπονδίας που θα στοχεύουν στην ενεργοποίηση και την συμμετοχή των νέων της περιοχής μας.

· Την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση της λίμνης του Μόρνου μέσα από την ιστιοπλοΐα και παρόμοιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως επιτρέπει πλέον η με αριθμό 112203 ΚΥΑ/29-12-2014, που τροποποιεί και συμπληρώνει την Α5/2280/83, (ΦΕΚ 720/Β/83) Υγειονομική Διάταξη σχετικά με την προστασία των νερών της λίμνης. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Σ.ΒΟ.ΔΥ.Δ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ο.Σ.ΒΟ.ΔΥ.Δ.
ΓΡΑΒΒΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

Από τις εργασίες του Συνεδρίου στο Σχολείο του Ζωριάνο
Η Ομοσπονδία ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Σύλλογο Ζωριανιτών Δωρίδας "Ο Άγιος Νικόλαος" για την άψογη διοργάνωση και το γεύμα που πρόσφερε στους Συνέδρους στο κλείσιμο του Συνεδρίου καθώς και τον Δήμο Δωρίδας για την υποστήριξη της εκδήλωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.