Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Δωρεάν είσοδος τις Πέμπτες στο Μουσείο Μπενάκη

Με δωρεάν είσοδο για το κοινό θα λειτουργούν από την Πέμπτη, 5 Μαρτίου, και κάθε Πέμπτη όλα τα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη: κεντρικό κτήριο (Κουμπάρη 1), κτήριο οδού Πειραιώς, Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα.

Δ. Tσόκος: «H δολοφονία του Kαποδίστρια», ελαιογραφία.
Η ελεύθερη είσοδος θα ισχύσει για έναν χρόνο και πραγματοποιείται χάρη στη στήριξη που παρέχει στο Μουσείο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
«Το Μουσείο Μπενάκη, στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες των καιρών, καλείται να φέρει σε πέρας την αποστολή του ως σύγχρονος πολιτιστικός οργανισμός με την υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και την οικονομική αυτάρκεια, που θα του επιτρέψουν, όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά να δημιουργήσει όσες προϋποθέσεις εξασφαλίζουν την πνευματική ανάταση που σήμερα όλοι έχουμε ανάγκη. Είχε πάντα στο πλευρό του την αμέριστη συνδρομή όσων αναγνωρίζουν την ποιότητα του έργου που επιτελεί, όσων το εμπιστεύονται και το αγαπούν. Σήμερα βρίσκει θερμό υποστηρικτή σε αυτή του την προσπάθεια το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μουσείο.

Είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα εδώ στην αξία που έχει μία τέτοια διοργάνωση επισκέψεων σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους από πλευράς Συλλόγων. Ελπίζουμε τα μέλη της Ομοσπονδίας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή και να επισκεφθούν οργανωμένα τα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη γνωρίζοντας από κοντά τις πολλές και ενδιαφέρουσες συλλογές και εκθέσεις του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.